dilluns, de gener 18, 2010

Valoo & Google Wave

El meu projecte final de carrera del 2007 es va basar en el projecte d’una xarxa social anomenat Valoo en el qual la persona podria definir la seva identitat a la web d’una manera integrada utilitzant el treball grupal (a partir de crèdits i objectius). En aquest es tenien en compte els beneficis i problemàtiques de la web actual per poder modelar un producte adequat a aquesta.

Fa pocs mesos (2009) Google va presentar el seu Google Wave, un producte que ofereix una nova plataforma més enllà del clàssic mail en benefici dels usuaris, es troba en beta i encara té marge d’evolució. Google Wave dona resposta tan a necessitats de la web com a necessitats del propi Google, per exemple, la no repetició de continguts i la integració dels diferents continguts i aplicacions.

Sembla haver estat una bona resposta a la pujada de les xarxes socials tot i que no té garantit totalment l’èxit degut al caràcter no prou efectista del mateix. La qüestió és que d’una manera que crec encertada, es centra més en el fet d’oferir eines web per a realitzar treballs i relacions efectives en el món virtual. Considero que el concepte de Valoo i Google Wave és pròxim ja comparteixen la idea de xarxa social amb treball grupal per a aconseguir la realització de projectes efectius i de valor. A nivell concret també tenen aspectes pròxims com és el dels elements únics (waves a Google Wave i crèdits/objectius a Valoo) en el qual es trobarien totes les comunicacions dels usuaris, permetent una millor comunicació i sobretot evitant la duplicació de continguts (part de la web semàntica) degut a que tota estaria centrada en el mateix element que seria referenciable.

Estic content que existeixi l’eina, per més que hi poguessin haver altres projectes en un sentit semblants era important que el gegant i amo de la web actual Google el realitzes perquè pogués tenir més continuïtat i seguiment. Penso que l’eina anirà desenvolupant-se podent aplicar altres elements com per exemple la evolució-fiabilitat-prestigi dels usuaris.